Na Matajurju iz vasi Matajur. 31.01.2015

Čeprav je do Čedada deževalo, se je Matajur prav nesramno svetil v soncu. Cesta do vasi Matajur je bila splužena, vendar je bilo na njej še nekaj malega snega. Nad vasjo je bilo malo ožje kot navadno, tako da je prav prišla tudi lopata, s katero sem naredila nekaj več prostora za parkiranje ob cesti.


Snega že na izhodišču okoli 30-50 cm. Po cesti do Rif. Pelizzo se je vila dobro skrpljana gaz, zato sem raje ubrala po planinski poti po sledi, ki sta jo potegnila smučar in krpljar. Predhodnikoma so hitro pošle moči pri utiranju gazi in sta se kmalu nad belo hišo obrnila. Jaz pa sem nadaljevala s kopanjem po mehkem snegu. S krpljami se je udiralo do kolen in še čez. Že po gazi predhodnikov je bila hoja naporna, saj se sneg ni dal prav zlahka ukrotiti. Nadaljevanje pa je bilo že na meji mojih moči. Z Maršinske planine sem šla po direktni poti proti Domu na Matajure. Na pol poti me je dohitel italijanski planinec in prevzel ritje poti do koče. Tako sva se s skupnim močmi prebila do vrha. Pot sem zaključila mimo Rif. Pelizzo in po cesti do vasi Matajur.
Snega je bilo od 0,5 do 1m in več. So pa tudi povsem spihana območja. Po slovenski strani se včeraj ni prebil še nihče.

Včerajšnji pohod sem pričela in končala v soncu, vmes pa večina vzpona v sneženju in megli. Mi2 bi zapeli Čista jeba! Kljub temu je bilo prelepo. Končno pravo zimsko razkošje.

Vir: Hribi.net… Več slik dobite na —> http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=1402

Na vrhu Matajurja. Na vrhu Matajurja Smerne table

By PD Kobarid

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s