Italijanska vojaška kapela na Planici (1220 m)

SONY DSCPri Italijanski vojaški kapelici na Planici (1220 m). Pogled v dolino. 11.06.2014 Pri Italijanski vojaški kapelici na Planici (1220 m). Pogled proti Matajurju (1642 m). 11.06.2014

Italijanska vojaška kapela na Planici, se nahaja nad manjšo pečino med Planico in Plečami. Od kapele se nam odpre lep razgled na okoliško hribovje in delu doline reke Soče.


 Panorama pred kapelo —> 


Vreme kapela —>


Izhodišče: Koča na planini Kuhinja (991 m)

Cilj: Italijanska vojaška kapela na Planici (1220 m)

Čas hoje: 1 h

Zahtevnost: lahka označena pot

Višinska razlika: 229 m

Dostop do izhodišča:
Iz Tolmina se peljemo proti Kobaridu ali obratno, a le do mesta, kjer nas oznake za Kamno usmerijo desno (iz smeri Kobarida pa levo) čez most. Razmeroma ozki in vzpenjajoči cesti nato sledimo v smeri vasi Vrsno in višje Krn. Od vasice Krn pa nadaljujemo v smeri koče pri velikem parkiriščem zavijemo levo še 200 m po makadamski cesti pridemo pred kočo na Planini Kuhinja kjer je parkirni prostor.

Opis poti:

Od Koče na planini kuhinja se steza zmerno vzpne ter nas čez razgledno pobočje hitro pripelje do bližnje gozdne ceste, kateri pa sledimo v levo (naravnost po pešpoti Krn). Nekaj časa hodimo po cesti, mi pa ji sledimo do prvega ostrega desnega ovinka, sredi katerega nas oznake za kapelo na Planici usmerijo levo (naravnost) na kolovoz, ki se kmalu spremni v staro mulatjero. Po krajšem vzponu pot preide v strnjen gozd ter se za kratek čas spusti. Pot nato zavije v desno ter preči nekaj grap ter strmih pobočij, a ker je pot dovolj široka ni posebej nevarna. Pobočje se nato položi in pot nas iz gozda pripelje na pašna območja sedla med Planico in Plečami. Na širokem prevalu se ostro v desno odcepi slabša stezica, ki vodi do vrha Planica, mi pa nadaljujemo naravnost ter po 3 minutah nadaljnje hoje prispemo do kapele na Planici.

Več slik dobite na spodnji povezavi:

http://www.hribi.net/izlet/planina_kuhinja_italijanska_vojaska_kapela_na_planici_/1/1775/3234

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s