20. tradicionalni pohod Breginj – Breški jalovec – Brezje

Zadnjo soboto v septembru so Breginjski planinci (odsek Breginj) ki delujejo v okviru planinskega društva Kobarid že dvajsetič uspešno organizirali tradicionalni pohod Breginj – Breški jalovec – Brezje. V lepem sončnem vremenu se je preko 200 planincev podalo v smeri Musca, Breškega jalovca ter mimo črnega in belega potoka (izviri Nadiže), do vasi Brezje na italijanski strani. Organizatorje je posebej razveselilo dejstvo da se je pohoda udeležilo veliko število planincev iz vse Slovenije, predvsem pa naši prijatelji iz planinske družine Benečija ter kluba Alpino Italiano (CAI). Razpoloženje na pohodu so tudi letos popestrili učenci z učiteljicami podružnične šole Breginj, ki so vsakoletni udeleženci pohoda. Pohod je potekal v treh različno zahtevnih smereh, kar omogoča udeležbo vsem starostnim kategorijah od najmlajših do starejših. Zaključek pohoda je bil v starem jedru muzeja v Breginju, kjer so se pohodniki okrepčali s pasuljem. Za dobro razpoloženje pa je skrbel harmonikar Tadej in bar pr Kontu kjer so se planinci odžejali.
Zahvala gre vse okoliškim društvom, predvsem pa gasilcem PGD Breginj ki so poskrbeli za varen prevoz pohodnikov iz Brezij (Montemaggiore) v Breginj ter planinskim vodnikom (Davorin, Nada, Joško, Drago) za uspešno vodenje pohoda.
Video panorami z Gabrovca ter Breškega jalovca dobite na spodnji povezavi—>

pogled z vrha Gabrovca 1630m

Pogled z vrha Breškega jalovca 1613m

Se vidimo drugo leto na 21. tradicionalnem pohodu!

Lep planinski pozdrav!

Planinsko društvo Kobarid odsek Breginj!

Advertisements

About PD Kobarid

Ustanovitelji društva so v svoj program zapisali, da bodo gojili ljubezen do planin, do zdravega športa planinarjenja. Posebno skrb bodo posvečali mladini. Vidno mesto bodo zavzemale skrb za planinska pota, gorska reševalna služba in zgraditev planinskih zavetišč. (Likar, 2002, Planinsko društvo Kobarid)

Posted on 09/10/2014, in Brez kategorije. Bookmark the permalink. 1 komentar.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s