Planina kuhinja – krn

IZHODIŠČE: Koča na planini Kuhinja (991 m)
VRH: Krn (2244 m)
ČAS HOJE: 3 h 10 min.
ZAHTEVNOST: Lahka označena pot
VIŠINSKA RAZLIKA: 1253 m

GPS sledi —>

OPIS POTI:

S parkirišča od katerega je prepovedana nadaljnja vožnja se usmerimo na levo spodnjo cesto, ki nas v manj kot petih minutah hoje pripelje do koče na planini Kuhinja.
Pri koči se usmerimo desno rahlo navzgor v smeri Krna. Pot naprej se sprva zložno, nato pa občasno bolj strmo vzpenja po travnatih pobočjih, ki so pregrajena s pašnimi ograjami. Pot, ki nekajkrat preči slabšo gorsko cesto nas po približno 40 minutah hoje pripelje do planine Slapnik.
Pot naprej še nekajkrat preči cesto, nato pa se nam priključi pot od konca ceste (planina Zaslap). Pot nato v zmernem vzponu po travnatih pobočjih preči nekoliko v desno, nato pa spet v levo do neoznačenega razpotja poti na predelu imenovanem Leger. Nadaljujemo naravnost do jugozahodnega grebena Krna (pot desno gre na Krnsko škrbino). Ko nas pot pripelje na greben se nam odpre lep razgled na Matajur in Kobariški Stol in dolino reke Soče. Široka pot se nato vzpenja ob grebenu v cik cak ovinkih (v ključih). Gomiščkovemu zavetišče na Krnu se vse bolj približujemo, a do njega imamo še kar nekaj hoje. V zadnjem delu vzpona do zavetišča pot postaja vse bolj kamnita a še vedno zelo široka.
Od zavetišča nadaljujemo v smeri Krna katerega dosežemo po desetih minutah hoje po vršnem kamnitem pobočju gore.

Več slik dobite na spodnji povezavi:

http://www.hribi.net/izlet/planina_kuhinja_krn_/1/150/280

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s